România 100.2100.152 - Acțiunea „100 de eroi prind rădăcini la 100 de ani de la Marea Unire”

     Am fost sâmbătă, 17 noiembrie 2018, la Bordești, să ne regăsim rădăcinile, în cadrul proiectului România 100.2100.152, prin acțiunea „100 de eroi prind rădăcini, la 100 de ani de la Marea Unire”. La 100 de ani de la Marea Unire, am plantat 100 de stejari, pentru a ne aminti de eroii care au căzut în primul și al doilea război. Ne-am bucurat că, odată cu prima zăpadă, am revenit acolo unde am plantat alți 100 de stejari, în toamna lui 2017. Și spre marea noastră bucurie, cu ajutorul Celui de Sus și sprijinul Ocolului Silvic Dumitrești, aproape toți stejarii plantați anul trecut, au prins rădăcini. Iar pentru aducere-aminte, am instalat o placă de marmură, ca simbol al dăinuirii noastre, ca neam, pe aceste pământuri. Pentru a nu-i uita pe eroii care au scăldat aceste pământuri, cu sângele lor și pentru a aminti generațiilor viitoare, că am trecut și noi prin această lume.

     Am fost, apoi, duminică, 18 noiembrie 2018, la Năruja. Pentru că un primar cu suflet mare, ne-a deschis ușa și ne-a sprijinit într-o acțiune similară celei desfășurate cu o zi înainte. Am plantat, cu alți minunați elevi ai colegiului, încă 100 de stejari, să ne amintească de alți 100 de eroi, care și-au lăsat oasele pe câmpurile de luptă și au îngrășat fiecare colț din pământul României, pentru ca noi să existăm astăzi. Ne-am bucurat, la finalul activității, că am putut să mergem și să premiem câteva văduve de veterani de război, care sunt încă în viață.

 

     Vom continua, până la 1 decembrie, să descoperim și să premiem, în cadrul acțiunii „Români pentru România Mare”, români excepționali, care, prin tot ceea ce au întreprins într-o viață de om, au contribuit la consolidarea statului național unitar român și la păstrarea valorilor și tradițiilor românești. Și pentru că nu ne este rușine de ceea ce suntem în lume, noi, cei de la CNU, vom fi, negreșit, pe 1 decembrie 2018, la Alba Iulia, pentru că Alba înseamnă unitate, pentru că este sufletul românismului, pentru că este inima Transilvaniei, care este inima țării și pentru că orice român, dacă se simte așa, trebuie să fie acolo, și nu în altă parte, în această sfântă zi. Vom fi la manifestările care vor avea loc în orașul unirii, pentru că și noi venim, din capătul celălalt al țării, din cel de-al doilea oraș al unirii, Focșani, ca să ne dăm mâna, peste Carpați, români cu români, frați cu frați, suflete cu suflete.

Semnat,

Noi, cei care nu ne-am săturat de România. Și nici de CNU