Partie de schiCABANA VARFUL CU DOR (Muntii Bucegi)

Situata la altitudinea de 1885 m, are capacitatea de 30 de locuri, in camere cu 2, 4 si peste 8 paturi. Curentul electric provine din reteaua publica, cabana avand si apa curenta, incalzire cu gaze si telefon. In imediata apropiere a cabanei sunt terenuri de schi pentru avansati si incepatori, partie de slalom si coborare, deservite de teleferic si schilift (sezon 1 decembrie - 30 aprilie). Statia C.F.R. cea mai apropiata: Sinaia, pe linia Bucuresti - Brasov. Statia de autobuz cea mai apropiata: Sinaia, pe traseele Brasov - Sinaia - Targoviste si Campulung - Targoviste - Sinaia - Brasov. Drumuri de acces: din Sinaia pana la Hotelul Alpin Cota 1400, apoi cu telefericul pana sub varful Furnica, de unde se coboara pe o poteca pana la cabana. Excursii in imprejurimi: pe Varful cu Dor, durata 45 de minute; pe brana Varfului cu Dor, durata circuitului 3 ore; la cabana Pestera si Piatra Arsa.

Partie de schiCABANA PIATRA ARSA (Muntii Bucegi)

Cabana Piatra ArsaSituata la altitudinea de 1950 m, are o capacitate de 140 locuri, in camere cu 2, 3, 4, 8 si peste 8 paturi. Are telefon, apa curenta, incalzirea se face cu gaze naturale, iar curentul electric provine de la reteaua publica. In apropierea cabanei sunt terenuri de schi pentru incepatori si avansati, partii pentru curse de fond (sezon 1 decembrie - 30 aprilie). Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Sinaia si Busteni, pe linia Bucuresti - Brasov. Statia de autobuz cea mai apropiata: Sinaia, pe traseele Brasov - Sinaia - Targoviste si Campulung - Targoviste - Sinaia - Brasov. Drumuri de acces: din Busteni, poteca marcata cu triunghi albastru, drum numai de vara, durata 4 ore; din Sinaia pana la cabana Varful cu Dor, drum de care, marcaj banda galbena, pe sub Varful Furnica, durata 2 ore; din Sinaia pe D.N. 71 pana in apropierea varfului Paduchiosul si apoi drumul care urca in saua Dichiului, de unde se urmeaza spre dreaota drumul alpin spre Babele, distanta 25 de km din Sinaia. Excursii in imprejurimi la cabanele Varful cu Dor, Caraiman, Babele si Pestera.

CABANA BABELE (Muntii Bucegi)

Cabana BabeleSituata la altitudinea de 2206 m, are 108 locuri in camere cu 2, 3, 4, 5 - 8 si peste 8 paturi. Are telefon, apa curenta, incalzire cu gaze naturale, curent electric din reteaua publica. In apropierea cabanei se gasesc terenuri de schi pentru incepatori si avansati (sezon 1 decembrie - 30 aprilie). Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Busteni si Sinaia, pe linia Bucuresti - Brasov. Statiile de autobuz cele mai apropiate: Busteni si Sinaia pe traseele Brasov - Sinaia - Targoviste si Campulung - Targoviste - Sinaia - Brasov. Drumuri de acces: din Busteni poteca marcata cu triunghi albastru pana in apropierea cantonului Jepi, drum numai de vara, apoi o poteca de legatura pana sub Varful Ciocarlia (alt. 2025 m), marcata cu triunghi rosu, unde intalneste drumul marcat cu banda galbena ce duce la cabana, durata 5 ore; din Busteni poteca marcata cu cruce albastra pe valea Caraimanului, pe la cabana Caraiman pana la cabana Babele, drum numai de vara, durata 4 ore; din Sinaia pana la cabana Varful cu Dor, apoi pe un drum marcat cu banda galbena pe la cabana Piatra Arsa pana la cabana Babele, durata de le Varful cu Dor 3 ore; din Sinaia pe D.N. 71 spre Targoviste si apoi soseaua forestiera care urca in saua Dichiului, de unde se urmeaza spre dreapta drumul alpin care trece la 1 km de cabana Piatra Arsa, distanta 29 de km din Sinaia. Excursii in imprejurimi: la Sfinx, durata 10 minute; la Monumentul Eroilor de pe Caraiman, peste Varful Caraimanului (alt. 2325 m), durata 1 ora; la cabanele Omul, Pestera, Piatra Arsa.

CABANA CARAIMAN (Muntii Bucegi)

Cabana CaraimanSituata la altitudinea de 2025 m, are 32 de locuri in dormitoare comune. Curentul electric provine din reteaua publica, cabana avand telefon si incalzire cu gaze naturale. In apropiere se gasesc terenuri de schi pentru avansati si incepatori (sezon 1 decembrie - 30 aprilie). Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Busteni si Sinaia, pe linia Bucuresti - Brasov. Statiile de autobuz cele mai apropiate: Busteni si Sinaia, pe traseele Brasov - Sinaia - Targoviste si Campulung - Targoviste - Sinaia - Brasov. Drumuri de acces: din Busteni si Sinaia, aceleasi ca pentru cabana Babele; din drumul marcat cu banda galbena, la cota 2120 se desparte poteca marcata cu punct albastru ce face legatura directa cu cabana Caraiman. Excursii in imprejurimi: la Monumentul Eroilor de pe Caraiman, pe Brana Mare a Caraimanului, drum accesibil numai vara, durata 1 ora; la cabana Babele si de aici la toate cabanele de pe platoul Bucegilor.

REFUGIUL COSTILA (Muntii Bucegi)

Situat la o altitudine de 1670 m, are o capacitate de 30 de locuri in incaperi cu priciuri. Este neaprovizionat, are apa de izvor, iar cazarmamentul se solicita de la cabana Caminul Alpin din Busteni. Refugiul Costila este baza de plecare pentru traseele alpine din muntele Costila. Statia C.F.R. cea mai apropiata: Busteni, pe linia Bucuresti - Brasov. Statia de autobuz cea mai apropiata: Busteni, pe traseele Brasov - Sinaia - Targoviste si Campulung - Targoviste - Sinaia - Brasov. Drum de acces: din Busteni, sosea locala pana la Caminul Alpin, in continuare poteca marcata cu triunghi rosu pe Munticelul pana la ramificatia a II -a, de unde incepe poteca marcata cu banda albastra care duce direct la refugiu, durata 2 ore si 30 de minute. Excursii in imprejurimi: de la Refugiul Costila pornesc numai trasee alpine.

CABANA OMU (Muntii Bucegi)

Cabana OmulSituata la altitudinea de 2507 m, are 24 de locuri in camere cu 2 si peste 8 paturi. Are apa de la izvor. In apropierea cabanei sunt terenuri de schi numai pentru schiorii foarte buni, pe valea Cerbului (sezon 1 aprilie - 15 mai). Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Sinaia, Busteni si Predeal, pe linia Bucuresti - Brasov, si Rasnov, pe linia Brasov - Zarnesti. Statiile de autobuz cele mai apropiate: Sinaia, Busteni, Predeal, pe traseele Brasov - Sinaia - Targoviste si Campulung - Targoviste - Sinaia - Brasov; Rasnov, pe traseul Brasov - Rasnov; Bran, pe traseele Brasov -Bran si Brasov - Rucar - Campulung. Drumuri de acces: din Sinaia, poteca marcata cu banda albastra pana la cabana Piatra Arsa, de unde se continua pe poteca marcata cu banda galbena pe la cabana Babele, pana la Varful Omul, drum numai de vara, durata 8 ore, pe timp de iarna se foloseste drumul pe la cabana Varful cu Dor (marcaj banda rosie), durata 9 ore; din Busteni pana la cabana Babele, apoi drumul marcat cu banda galbena pana la Varful Omul, durata de la Babele 2 ore; din Busteni poteca marcata cu banda galbena prin Poiana Costilei si Valea Cerbului, durata 5 - 6 ore; din Predeal si Rasnov pana la cabana Malaesti, apoi poteca marcata cu banda albastra pana la cabana Omul, drum numai de vara, durata Malaesti - Omul 3 ore; din Bran poteca marcata cu banda rosie prin Clincea si saua Tiganesti, durata 6 -7 ore; din Bran poteca marcata cu triunghi galben prin Ciobotea si Varful La Scara, durata 7 - 8 ore. Excursii in imprejurimi: pe Varful Bucsoiul (alt. 2492 m), pe poteca marcata cu banda rosie, durata 45 de minute; pe valea Obarsia Ialomitei, urmand poteca marcata cu banda albastra pana la cabana Pestera, durata 3 ore; la cabana Babele, urmand drumul de care marcat cu banda galbena, durata 2 ore; la Vama Strunga, urmand drumul Granicerilor de pe culmea Strunga, marcat cu banda rosie, durata 3 ore; la Busteni, urmand poteca marcata cu banda galbena, durata 5 - 6 ore.

CABANA PESTERA (Muntii Bucegi)

Cabana PesteraSituata la altitudinea de 1610 m, are o capacitate de 219 locuri, in camere cu 2, 3, 5 si peste 8 paturi. Curentul electric provine de la reteua publica, cabana are si apa curenta, grupuri sanitare in camere, incalzire centrala. In apropierea cabanei se gasesc terenuri de schi pentru incepatori si avansati (sezon 15 decembrie - 30 aprilie). Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Sinaia, Busteni, pe linia Bucuresti - Brasov, si Pietrosita, pe linia Targoviste - Pietrosita. Statiile de autobuz cele mai apropiate: Sinaia, Busteni, Moreni, pe traseele Brasov - Sinaia - Targoviste si Campulung - Targoviste - Sinaia - Brasov; Bran, pe traseele Brasov -Bran si Brasov - Rucar - Campulung. Drumuri de acces: din Sinaia drum si poteca marcata cu banda albastra pe la cabana Piatra Arsa si padurea Cocora pana la cabana Pestera, durata 7 ore, drum numai de vara; din Sinaia poteca marcata cu banda rosie pe la Hotelul Alpin Cota 1400, cabana Cota 1500, cabana Varful cu Dor, curmatura Varfului cu Dor si curmatura Laptici pana la cabana Pestera, durata 6 ore; drum auto forestier care se desprinde pe muntele Paduchiosul din drumul Sinaia - Moreni - Targoviste si peste culmea muntelui Dichiul coboara in Valea Ialomitei in amonte de Cheile Zanoagei, distanta 32 km; din Busteni poteca marcata cu cruce albastra pe valea Caraimanului, pe la cabana Caraiman, cabana Babele si pe Piciorul Babelor pana la cabana Pestera, durata 6 ore, drum numai de vara pana la cabana Caraiman; din Pietrosita, pe drumul local prin Moreni pana la Dobresti (20 km), de la Dobresti poteca marcata cu cruce albastra pe la cabana Scropoasa, cabana Cheile Zanoagei, cabana Padina pana la cabana Pestera, durata 5 ore; din Bran poteca marcata cu punct rosu, prin satul Simon, pasul Strunga si cabana Padina, pana la cabana Pestera, durata 7 - 8 ore. Excursii in imprejurimi: la cheile si pestera Ialomitei, urmand poteca marcata cu punct rosu, durata 2 ore; in valea Horoabei, pe poteca marcata cu punct rosu pana in Poiana Burlacului si apoi pe poteca nemarcata, pana langa Turnul Seciului, durata 1 ora; la Vama Strunga, pe poteca marcata cu punct rosu care trece pe la cabana Padina, durata 1 ora si 30 de minute; la cascada Obarsia Ialomitei, pe poteca marcata cu banda albastra ce urca spre Varful Omul, durata 1 ora si 30 de minute pana la cascada si 3 - 4 ore pana la Omul, la cabana Babele, pe poteca marcata cu cruce albastra, care urca pe piciorul Babelor, durata 2 ore; la cabana Piatra Arsa, pe poteca marcata cu banda albastra care urca prin padurea Cocora si pe Plaiul lui Pacala, durata 2 - 3 ore; la cabana Varful cu Dor, pe poteca marcata cu banda rosie ce urca pe piciorul muntelui Pietrosul si prin curmatura Laptici, durata 3 ore.

CABANA CURMATURA (Masivul Piatra Craiului)

Cabana CurmaturaSituata la altitudinea de 1470 m, are o capacitate de 45 de locuri, in camere cu 2 - 6 paturi si dormitoare comune (2 cladiri). Curentul electric provine de la grup electrogen propriu, iar apa este de la un izvor din apropiere. Statia C.F.R. cea mai apropiata: Zarnesti, pe linia Brasov - Zarnesti. Statia de autobuz cea mai apropiata: Bran, pe traseul Brasov - Bran - Rucar - Campulung; statia Zarnesti, pe traseul Brasov - Zarnesti. Drumuri de acces: din Zarnesti se urmeaza drumul local pe valea Raului Mare ce duce spre satul Magura, pana la Fantana lui Bodorog, apoi pe poteca marcata cu banda galbena prin poiana Zanoaga pana la cabana, durata 3 - 4 ore; din Zarnesti pe drumul marcat cu banda albastra ce urca pe sub Piatra Mica pana in valea Crapaturii si apoi pe poteca marcata cu banda galbena ce urca pe acesta vale pana in saua Crapatura, de unde coboara la cabana, durata 4 ore. Excursii in imprejurimi: pe Varful Piatra Mica (alt. 1816 m), pe poteca marcata cu punct albastru care urca din saua Crapatura pe creasta Pietrei Mici, durata 1 ora si 30 de minute; pe Varful Turnul (alt. 1923 m), urmand poteca marcata cu punct rosu, care din saua Crapatura urca pe Varful Turnul, durata 4 ore; la Varful Ascutit (alt. 2051 m), urmand poteca marcata cu banda albastra care urca din Strunga Izvorului, de pe creasta nordica a Pietrei Craiului, apoi pe creasta (marcaj punct rosu) pana sub Varful Ascutit, coborarea se face pe poteca marcata cu triunghi albastru care vine direct de la cabana pe versantul estic, durata circuitului 6 ore; pe Brana Caprelor, urmand poteca marcata cu banda albastra care urca la creasta si prin Strunga Izvorului coboara in valea Padina inchisa pe Brana Caprelor, durata 6 - 7 ore.

Partie de schiCABANA PLAIUL FOII (Masivul Piatra Craiului)

Cabana Plaiul FoiiSituata la altitudinea de 849 m, are 59 de locuri in camere cu 2, 3, 4 si 5 paturi. Curentul electric provine de la microhidrocentrala proprie, dar cabana are apa curenta. In imediata apropiere a cabanei se gasesc terenuri de schi pentru incepatori (sezon 1 ianuarie - 15 martie). Cabana este baza de plecare pentru turele alpine din peretele de vest al Pietrei Craiului. Statia C.F.R. cea mai apropiata: Zarnesti, pe linia Brasov - Zarnesti. Statia de autobuz cea mai apropiata: Bran, pe traseul Brasov - Bran - Rucar - Campulung; statia Zarnesti pe traseul Brasov - Zarnesti. Drum de acces: din Zarnesti, drum de-a lungul vaii Barsei pana la cabana, marcaj banda rosie, distanta 12 km.

CABANA URLEA (Muntii Fagarasului)

Situata la altitudinea de 1533 m, are 52 de locuri in camere cu peste 8 paturi si dormitoare comune, are si apa curenta. Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Voila si Sambata, pe linia Brasov - Fagaras - Sibiu. Statia de autobuz cea mai apropiata: Pojorta, pe traseul Fagaras - Voila - Voivodeni - Pojorta. Drumuri de acces: din Voila, drum de-a lungul raului Breaza, distanta 15 km; din comuna Breaza, poteca marcata cu triunghi albastru de-a lungul vaii Breaza, apoi pe paraul Curmaturii, durata 4 ore; din Sambata de Jos, sosea pana in comuna Breaza, distanta 15 km. Excursii in imprejurimi: pe Varful Urlea (alt. 2475 m), pe poteca marcata cu triunghi albastru care urca pe muchia Mosului, durata 2 - 4 ore; la Lacul Urlea, urmand poteca marcata cu triunghi albastru pana in varful Mosului si apoi pe cea marcata cu punct rosu care coboara spre valea Urlea, din firul vaii se urmeaza poteca nemarcata ce urca direct la lac, durata 4 ore.

Partie de schiCABANA VALEA SAMBETEI (Muntii Fagarasului)Valea Sambetei

Situata la altitudinea de 1401 m, are o capacitate de 55 de locuri, in camere cu 4, 8 si peste 8 paturi, vara avand locuri suplimentare in corturi; are si apa curenta, iar curentul electric provine de la microhidrocentrala proprie. In apropierea cabanei se gasesc terenuri pentru schi de primavara (sezon 1 aprilie - 31 mai). Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Voila si Sambata, pe linia Brasov - Fagaras - Sibiu. Statiile de autobuz cele mai apropiate: Orasul Victoria, pe traseul Fagaras - Victoria. Drumuri de acces: din Voila si Sambata de Jos pana la complexul turistic Sambata, apoi pe poteca marcata cu triunghi rosu de-a lungul vaii Sambata pana la cabana, durata 3 ore. Excursii in imprejurimi: la cabana Podragul, urmand poteca marcata cu triunghi rosu pana in Fereastra Mare, si de aici poteca de creasta marcata cu banda rosie pana in saua Podragului, apoi pe poteca marcata cu triunghi albastru ce coboara la cabana, durata 10 ore; la cabana Urlea, urmand poteca marcata cu triunghi rosu pana la Fereastra Mare si de aici drumul de creasta marcat cu banda rosie pana in Varful Urlea (alt. 2473), de unde se coboara la cabana pe poteca marcata cu triunghi albastru, durata 6 ore; pe Varful Galasescul Mare (alt. 2471 m) sau pe varful Cheia Bandii (alt. 2384 m).

Partie de schiCABANA PODRAGUL (Muntii Fagarasului)

Cabana PodraguSituata la altitudinea de 2136 m, are 100 de locuri in camere cu peste 8 paturi si dormitoare comune, curent electric de la retea, telefon si apa curenta. Iarna si primavara este baza pentru practicarea schiului. Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Ucea si Arpas, pe linia Brasov - Fagaras - Sibiu; orasul Victoria, pe linia Ucea - Victoria. Statia de autobuz cea mai apropiata: orasul Victoria, pe traseul Fagaras - Victoria. Drumuri de acces: din Arpasu de Jos, drum de-a lungul Raului Arpasului Mare prin Arpasul de Sus pana la cabana Arpas, distanta 14 km, marcaj triunghi rosu, apoi poteca marcata cu triunghi rosu pe valea Arpasului Mare si pe valea Podragului pana la cabana, durata 3 -4 ore; de la orasul Victoria , poteca marcata cu punct albastru pe la Sipote si pe sub Boldanul, pana in valea Podragului la cabana, durata 4 ore.

Partie de schiCABANA BALEA-LAC (Muntii Fagarasului)

Cabana Balea LacSituata la altitudinea de 2034 m, are 71 de locuri in camere cu 5 - 8 si peste 8 paturi. Curentul electric provine de la microhidrocentrala proprie, iar cabana are apa curenta. In apropiere se gasesc terenuri de schi pentru incepatori si avansati (sezon 15 decembrie - 15 mai). Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Arpas si Scorei, pe linia Brasov - Fagaras - Sibiu, si Curtea de Arges, pe linia Pitesti - Curtea de Arges. Statia de autobuz cea mai apropiata Cartisoara, pe traseul orasul Victoria - Arpasu de Jos - Cartisoara. Drumuri de acces: din Arpasu de Jos si Scorei se merge pana la cabana Balea-Cascada, apoi poteca marcata cu banda albastra pe versantul estic al Piscului Balei, durata 3 - 4 ore, drum de vara; drum de iarna, poteca marcata cu punct rosu pe versantul vestic al Netedului, durata 4 - 5 ore; din Curtea de Arges, drum auto forestier pana la Cumpana (45 km), apoi poteca marcata cu banda albastra pe valea Caprei, pana in saua Caprei de unde se coboara pe poteca marcata cu triunghi albastru la cabana Balea-Lac, drum numai de vara, durata 10 ore. Excursii in imprejurimi: pe Varful Capra (alt. 2429 m), urmand poteca marcata cu banda albastra care urca pana in varful Paltinul (alt. 2401 m), unde intalneste drumul de pe creasta principala marcat cu banda rosie; pe Varful Vanatoarea lui Buteanu (alt. 2505 m), urmand poteca marcata cu triunghi albastru care urca in saua Caprei si apoi pe poteca marcata cu cruce albastra, pe sub Varful Vaiuga, durata 3 ore; la cabana Negoiul, urmand poteca marcata cu banda albastra pana pe Varful Paltinul si apoi poteca de pe creasta principala, marcata cu banda rosie, care urca la Varful Negoiul (alt. 2535 m), de sub Varful Negoiul se coboara pe poteca marcata cu triunghi albastru la cabana, durata 10 - 12 ore; la cabana Podragul, urmand poteca marcata cu triunghi albastru care urca in saua Caprei si apoi poteca de pe creasta principala, marcata cu banda rosie pana in saua Podragului de unde se coboara la cabana pe poteca marcata cu triunghi albastru, durata 6 -7 ore.

CABANA BALEA-CASCADA (Muntii Fagarasului)

Cabana Balea CascadaSituata la altitudinea de 1234 m, are o capacitate de 63 locuri, in camere cu 2 si 3 paturi, grupuri sanitare, electricitate si incalzire centrala. In apropiere sunt terenuri de schi, deservite de telecabine. Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Arpas si Scorei, pe linia Brasov - Fagaras - Sibiu. Statia de autobuz cea mai apropiata: Cartisoara, pe traseul orasul Victoria - Arpasul de Jos - Cartisoara. Drumuri de acces: de la Arpasul de jos, drum prin comuna Cartisoara (distanta cca 15 km; durata drumului pe jos: cca 3 ore). De la Glajarie, pe poteca marcata cu banda albastra, pe versantul estic al vailor Cartisoara si Balea pana la cabana; drum de vara si iarna; durata: 3 ore. De la Scorei, pe drumul Cartisoara pana la Glajarie; distanta; cca 13 km; de la Glajarie aceeasi poteca ca mai sus. Excursii in imprejurimi: in Valea Doamnei, urmand poteca marcata cu cruce rosie care ocoleste piscul Balei si urca pe Valea Domanei pana in curmatura Balei, de unde coboara la Balea Lac; durata: cca 4 ore. La Varful Netedu (2381 m), urmand poteca marcata cu triunghi rosu, care duce peste Varful Netedu, la cabana Balea Lac; durata: cca 4 ore.

Partie de schiCABANA NEGOIUL (Muntii Fagarasului)

Cabana NegoiulSituata la altitudinea de 1546 m, are o capacitate de 170 de locuri in cateva cladiri cuprinzand camere cu 2, 3, 4, 5 - 8 si peste 8 paturi. Curentul electric provine de la microhidrocentrala proprie, cabana are si apa curenta, fiind cea mai moderna cabana din masiv. Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Porumbacu, pe linia Brasov - Fagaras - Sibiu, si Curtea de Arges, pe linia Pitesti - Curtea de Arges. Statia de autobuz cea mai apropiata: Porumbacu de Sus pe traseul Sibiu - Avrig - Porumbacu de Sus. Drumuri de acces: din Porumbacu de Jos, sosea pana la Glajarie (13 km); de la Glajarie, poteca marcata cu triunghi albastru pana la cabana Negoiul, durata 4 - 5 ore; de la Curtea de Arges drum auto forestier pana la Cumpana (45 km), poteca marcata cu triunghi rosu pana la varful Negoiul, de unde se coboara pe poteca marcata cu triunghi albastru la cabana Negoiul, drum numai de vara, durata 12 - 14 ore. Excursii in imprejurimi: la cascada Serbotei, coborand 30 de minute pe poteca marcata cu triunghi albastru ce urca de la Porumbacu la cabana; la Varful Scara (alt. 2331 m) urmand poteca marcata cu cruce albastra care traverseaza valea Serbotei si urca in saua Puha, unde intalneste poteca de pe creasta principala, marcata cu banda rosie, ce duce pe Varful Scara, durata 3 ore si 30 de minute; pe Varful Serbota (alt. 2332 m), urmand poteca marcata cu banda albastra, durata 2 ore; la cabana Balea-Lac, durata 10 -12 ore.

Partie de schiCABANA PALTINIS (Muntii Cindrelului)

Cabana PaltinisSituata la altitudinea de 1450 m, are 82 de locuri, in camere cu 2, 3 paturi. Are apa curenta, dusuri, telefon, curent electric de la reteaua publica. In apropierea cabanei se gasesc terenuri de schi pentru incepatori si avansati, partie de coborare (sezon 15 decembrie - 31 martie). Statia C.F.R. cea mai apropiata: Sibiu, pe linia Brasov - Vintu de Jos - Arad. Statia de autobuz cea mai apropiata: Paltinis, pe traseul Sibiu - Paltinis. Drumuri de acces: din Sibiu drum local pana in statiunea Paltinis (33 km). Excursii in imprejurimi: la cheile Cibinului si cabana Fantanele, urmand poteca marcata cu punct rosu care coboara prin cheile Cibinului, durata 4 - 5 ore; la varful Cindrelul (alt. 2245 m) si iezerele Cindrelului, urmand poteca marcata cu banda rosie care urca peste varfurile Batrana si Niculesti, durata 4 ore; la Obarsia Lotrului, pe drumul de creasta marcat cu banda rosie, durata 12 - 14 ore; la Gatul Berbecului, pe poteca marcata cu triunghi rosu care trece prin curmatura Oncesti-Batrana, durata 3 ore; pe varful Oncesti (alt. 1714 m), urcand de-a lungul partiei de schi.

Partie de schiCABANA FANTANELE (Muntii Cindrelului)

Cabana FantaneleSituata la altitudinea de 1257 m, are 52 de locuri, in camere cu 2, 3, 5 si peste 8 paturi. Apa este de izvor. In apropiere se gasesc terenuri de schi pentru incepatori si avansati (sezon 1 ianuarie - 15 martie). Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Sibiel, pe linia Sibiu - Vintu de Jos si Sibiu. Statia de autobuz cea mai apropiata: Sibiel, pe traseul Sibiu - Orlat - Gura Raului - Sibiel - Saliste. Drumuri de acces: din Sibiel, drum de care marcat cu cruce albastra, pana la cabana, distanta 7 km; din Sibiu pana la Paltinis, de unde se urmeaza poteca marcata cu punct rosu, prin cheile Cibinului, durata 4 - 5 ore. Excursii in imprejurimi: la cheile Cibinului si Paltinis, pe poteca marcata cu punct rosu care coboara "La Pisc" si apoi urca prin Cheile Cibinului, durata 4 - 5 ore; la piscul Vulturului (alt 1490 m), durata 45 de minute.

CABANA COSTESTI (Muntii Sureanului)

Situata la altitudinea de 340 m, are 23 de locuri in camere cu 1, 2, 4 si peste 8 paturi; 26 de locuri in casute. Are apa curenta, iar curentul electric provine de la reteaua publica. Statia C.F.R. cea mai apropiata: Orastie, pe linia Brasov - Vintu de Jos - Simeria - Deva - Arad. Statia de autobuz cea mai apropiata: Costesti, pe traseul Orastie - Costesti. Drumuri de acces: din Orastie pe drumul local pana in satul Costesti (18 km), cabana se afla la 3 km dincolo de Costesti; curse regulate de autobuze Orastie - Costesti. Excursii in imprejurimi: pe valea Gradistei pana la Gradistea de Munte, unde se afla cetatea dacica Sarmizegetusa sau la celelalte cetati de la Costesti, Blidaru si Piatra Rosie.

CABANA PRISLOP (Muntii Sureanului)

Cabana PrislopSituata la altitudinea de 1200 m, are 86 de locuri (iarna 50), in camere cu 2 - 5 paturi si 2 dormitoare comune. Are apa curenta. In apropierea cabanei se gasesc terenuri de schi pentru incepatori si avansati, pe golurile muntilor Lupsa, Scarna si Prislop (sezon 15 decembrie - 31 martie). Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Cugir, pe linia Sibot - Cugir, si Orastie, pe linia Vintu de Jos - Simeria. Statie de autobuz cea mai apropiata: Cugir, pe traseul Deva - Orastie - Vaidei - Cugir. Drumuri de acces: din Cugir, pe un drum auto forestier pana la punctul "casa de vanatoare (20 km), in continuare poteca nemarcata pana la cabana, durata 2 ore; din Cugir se poate merge pana la Aries cu trenul forestier (17 km) si in continuare pe poteca marcata cu cruce rosie pana la cabana, distanta 6 km, durata 2 ore; din Orastie pe un drum local carosabil pana la cantonul Alunul (30 km), in continuare poteca marcata cu triunghi rosu pana la cabana (2 km). Excursii in imprejurimi: pe Varful Prislop, durata 30 minute; pe Varful Scarna, urmand poteca ce trece peste varfurile Tisa si Lupsa, durata 4 - 5 ore; la Gradistea de Munte, pe poteca ce trece peste varful Godeanu, durata 3 - 4 ore.

Partie de schiCABANA RUSU (Muntii Parangului)

Situata la altitudinea de 1168 de metri, are 120 de locuri in camere cu 2 - 7 paturi. Curentul electric provine de la grup electrogen propriu, cabana mai are apa curenta in camere si incalzire centrala. In apropiere se gasesc terenuri de schi pentru incepatori si avansati, partie de coborare si slalom deservita de schilift (sezon 15 decembrie - 31 martie). Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Petrosani si Livezeni, pe linia Targu Jiu - Simeria. Drumuri de acces: din Petrosani, drum local pe valea Maleia la cabana, distanta 11,5 km, marcaj banda rosie; din Petrosani, de la Institutul minier, poteca marcata cu banda rosie peste dealul Mosic, pana la cabana, durata 2 ore; din Livezeni poteca marcata cu triunghi albastru pe valea Salatruc, durata 2 ore. Excursii in imprejurimi: pe varful Parangul Mare (alt. 2518 m), urmand poteca de creasta marcata cu banda rosie, peste varful Carja (alt. 2404m), durata 5 ore; la statiunea Ranca, urmand poteca de creasta marcata cu banda rosie, peste Varful Carja (alt. 2404m) si Parangul Mare pana la Piatra Taiata (alt. 2306 m), de aici marcaj comun, banda si triunghi rosu, se merge pe la lacul Calcescu pana sub pasul Urdele, de unde poteca marcata cu triunghi rosu urca la creasta in drumul Sebes - Novaci, pe acest drum se coboara in statiunea Ranca, durata 13 ore.

Partie de schiCABANA STRAJA (Muntii Valcanului)

Cabana StrajaSituata la altitudinea de 1445 m, are 76 de locuri, iarna 54, in camere cu 2 - 6 paturi si dormitoare comune. Cabana are apa curenta. In apropiere se gasesc terenuri de schi pentru incepatori si o partie amenajata pentru avansati (sezon 1 ianuarie - 31 martie). Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Lupeni si Paroseni, pe linia Livezeni - Lupeni. Statiile de autobuz cele mai apropiate: Lupeni si Paroseni, pe traseul Petrosani - Lupeni. Drumuri de acces: din Lupeni, poteca marcata cu triunghi albastru pana la cabana, durata 2 ore si 30 de minute; din Paroseni, poteca marcata cu punct rosu pana la cabana, durata 3 ore. Excursii in imprejurimi: la Varful Straja (alt. 1870 m), urmand poteca marcata cu triunghi albastru care urca peste Varful Mutu (alt. 1733 m), durata 2 ore; la pasul Valcan, durata 3 - 4 ore.

CABANA BUTA (Muntii Retezatului)

Situata la altitudinea de 1580 m, are 54 de locuri (iarna 35), in dormitoare cu paturi si priciuri. Apa este de izvor. Statia C.F.R. cea mai apropiata Lupeni, pe linia Livezeni - Lupeni. statia de autobuze cea mai apropiata: Campu lui Neag, pe traseul Lupeni - Uricani - Campu lui Neag. Drumuri de acces: din Lupeni drum national pana la Uricani (10 km); din Uricani drum local pana la Gura Butei (13 km), apoi poteca marcata cu cruce rosie pana la cabana, durata 3 - 4 ore. Excursii in imprejurimi: la lacul Bucura, urmand poteca marcata cu cruce rosie care urca in saua Plaiului Mic, durata 5 ore; la Piatra Iorgovanului, urmand poteca marcata cu cruce rosie pana in saua Plaiului Mic, si de aici drumul de creasta marcat cu banda rosie, durata 4 ore; la cabana Baleia, urmand poteca marcata cu cruce rosie pana in saua Plaiului Mic, si apoi poteca marcata cu triunghi albastru care duce pe la Varful Custura (alt. 2457 m), durata 10 ore.

Partie de schiCABANA BALEIA (Muntii Retezatului)

Cabana BaleiaSituata la altitudinea de 1410 m, are 68 de locuri in camere cu 2, 3, 4, 5 - 8 si peste 8 paturi. Are apa curenta, iar curentul electric este produs de un grup electrogen propriu. In apropierea cabanei se gasesc terenuri de schi pentru incepatori (sezon 1 ianuarie - 15 martie). Statia C.F.R. cea mai apropiata: Pui, pe linia Petrosani - Subcetate - Simeria. Statia de autobuz cea mai apropiata Hobita, pe traseul Hateg - Pui - Hobita. Drum de acces: de la statia C.F.R. Pui, drum local pana in comuna Hobita (8 km), din comuna pana la cabana este drum carosabil (13 km) si poteca marcata cu triunghi albastru, durata 4 ore si 30 de minute. Excursii in imprejurimi: pe Varful Retezat (alt. 2485 m), urmand poteca marcata cu banda rosie, durata 12 -14 ore; la cabana Pietrele, pe poteca marcata cu triunghi rosu, durata 8 - 9 ore, sau la cabana Buta, pe poteca marcata cu triunghi albastru, durata 10 ore.

Partie de schiCABANA PIETRELE (Muntii Retezatului)

Cabana PietreleSituata la altitudinea de 1480 m, are 230 de locuri, in camere cu 2, 3, 4, 5 - 8 si peste 8 paturi. Apa este de izvor, iar curentul electric provine de la microhidrocentrala proprie. In apropierea cabanei se gasesc terenuri de schi pentru incepatori si avansati (sezon 15 decembrie - 15 aprilie). Statiile C.F.R. cele mai apropiate: Ohaba-de-sub-Piatra si Baesti, pe linia Petrosani - Subcetate - Simeria. Statia de autobuz cea mai apropiata: Nucsoara, pe traseul Hateg - Ohaba - Salasul Superior - Nucsoara. Drumuri de acces: de la statia C.F.R. Baesti sosea locala prin comuna Salasu de Sus pana in satul Nucsoara (13 km), marcaj banda albastraj, apoi drum local pana in poiana Carnic, de unde poteca spre cabana, durata 3 - 4 ore. Excursii in imprejurimi: la Lacul Bucura, urmand poteca marcata cu banda albastra ce urca pe valea Pietrele, durata 3 - 4 ore; pe Varful Retezat (alt. 2485 m), poteca marcata cu triunghi albastru ce urca pe valea Stanisoarei, durata 4 ore; la cabana Baleia, pe drumul marcat cu triunghi rosu, pe la Lacul Galesul si peste Varful Mare (alt. 2455 m), durata 8 - 9 ore.

CABANA GURA ZLATA (Muntii Retezatului)

Cabana Gura ZlataSituata la altitudinea de 775 m, are 47 de locuri, in camere cu 3, 4, 5 - 8 paturi; 12 locuri in casute. Apa este de izvor, iar curentul electric provine de la retea. Statia C.F.R. cea mai apropiata: Sarmizegetusa (momentan scoasa din uz). Statia de autobuze cea mai apropiata Clopotiva, pe traseul Hateg - Carnesti - Clopotiva. Drum de acces: de la Sarmizegetusa drum auto prin satul Clopotiva si pe valea Raului Mare pana la cabana (25 km), marcaj banda rosie. Excursii in imprejurimi: la Lacul Bucura, urmand poteca marcata cu triunghi rosu care urca pe sub Varful Cioaca (alt. 1453 m) pana la Lacul Zanoaga (alt. 1995 m), de unde coboara in valea Judele si pe muchia Slaveiului urca la Lacul Bucura, durata 8 - 9 ore.